Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

Steg 2.2 / Nivå 3A+3B

Personer som ansvarar och utför arbete med trafik- och skyddsanordningar samt trafikdirigering. Leder personal med steg 1 kompetens. Certifieringskrav. Kurslängd 2 dagar.

Kompetenskrav på vissa personer som utför arbete med trafik- och skyddsanordningar samt trafikdirigering.

Kurslängd 2 dagar

Utbildningen syftar till att ge en förståelse kring hur en säker vägarbetsplats skapas. Vilka risker som finns vid vägarbete och hur det ska förebyggas. Känna till säkerhetsregler från entreprenörerna samt trafikverkets säkerhetskrav på arbetsplatsen.

Deltagarna skall efter utbildningen ha goda kunskaper i, och förståelse kring de regler och lagar som skapar en god och säker arbetsmiljö och trafiksäkerhet. 

Utbildningen tar upp lagar och regler för den som ansvarar för utmärkningen av vägarbetsplatser vid etablering och avetablering samt underhåll under tiden vägarbetet pågår.

Personal med steg 2.2 kompetens kontrollerar och ansvarar för att TA planen följs på arbetsplatsen, samt leder personal med steg 1 kompetens.

Kursen är certifieringsförberedande.

Målgrupp:

  • Utför det praktiska arbetet med att sätta ut, underhålla och ta in markplacerade trafik- och skyddsanordningar på en fast arbetsplats eller vid trafikdirigering.
  • Utför det praktiska arbetet med att sätta ut, underhålla och ta in markplacerade trafik- och skyddsanordningar som är nödvändiga vid trafikdirigering. Exempelvis handhavande av trafiksignal.
  • Ansvarar för att fordon som utför rörliga- och intermittenta arbeten eller arbeten med intermittent utmärkning är rätt utrustade för aktuellt arbete.
  • Personal som leder och instruerar medhjälpare med steg 1 kompetens med den praktiska hanteringen av trafik- och skyddsanordningar eller de personer som utför trafikdirigering, exempelvis vakt och lotsförare.

Boka utbildning

> Boka utbildning via webben

Övriga kurser

Steg 1.1 -1.3 / Nivå 1-2 & 3B
Steg 2.1 / Nivå 1-2
> Steg 3 / Nivå 4

<--Tillbaka till utbildning startsida

Kontaktuppgifter