Det här är Ramudden

Vi jobbar för att alla ska komma hem oskadda. Med den visionen i bakhuvudet, erbjuder vi helhetslösningar inom arbetsplatssäkerhet i trafikerade miljöer.

Som en ledande aktör vill vi också driva hela branschen framåt.

Omtanke hela vägen hem

Ramudden startade i samband med att dåvarande Vägverket lanserade nollvisionen för arbete på svenska vägar. Säkerhet och omtanke är därför själva grundbulten i det vi gör. Än i dag verkar vi på riskfyllda platser och i tillfälliga miljöer som kräver specialistkompetens.
 
Vårt uppdrag är att skapa säkerhet på och kring väg- och byggarbetsplatser för kunder som kommuner, myndigheter, entreprenörer och fastighetsbolag. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vi är alltid tillgängliga och arbetar dygnet runt så att din vardag kan flyta på som vanligt. Du får en personlig kontakt och har nära till våra välutrustade depåer. Tillsammans skräddarsyr vi lösningar som passar just dina behov, stora som små. Alltid med omtanke om dig och din säkerhet.
 

Världens största i vårt segment

I Ramudden Nordics & Baltics, där Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland ingår, är vi ca 1.000 heltidsanställda. Från drygt 85 depåer spridda över länderna, möter vi behoven hos omkring 7.000 kunder vad gäller att utforma, utrusta och bemanna etableringar. Under 2023 omsatte vi 2,4 miljarder SEK.
Vår gemenskap och våra arbetssätt genomsyras av det vi kallar för Ramudden-andan. För oss betyder det att vi alltid är omtänksamma mot dig som kund, sätter medarbetarnas hälsa och säkerhet främst och ska vara bäst på det vi gör. För dig betyder det att du får en partner inom väg- och arbetsplatssäkerhet som alltid går några extra steg för din skull.
 
Sen 2020 ingår vi i den stora koncernen Ramudden Global - världens största specialist inom tillfälliga trafik- och säkerhetslösningar. Ramudden Global finns idag i 11 länder och har över 4.500 medarbetare.
 

Vårt syfte

Vi jobbar för att alla ska komma hem oskadda varje dag. Det gäller de som jobbar på arbetsplatsen, de som måste passera förbi och oss själva.
 

Våra kärnvärden - Nära, drivna och omtänksamma

Vi jobbar nära våra kunder och är lyhörda för deras behov. Vi är drivna i vårt jobb och hittar nya smarta lösningar som bidrar till vår ledande ställning i branschen. Vi är omtänksamma och personliga i samarbetet med våra kunder.

Mer kraft åt hållbar förändring

Som en del av något större, får vi både utökat ansvar och förnyad kraft när det gäller att bana väg för hållbara förändringar. Året 2023 har präglats av nya globala processer, fler digitaliserade etableringar samt ett starkt fokus på innovation och utveckling.

VD-ordet

Företaget som står i full Blom

Från enmansföretag i en källare i Valbo till en världsomspännande koncern, på 17 år. Läs om Hans-Olov Bloms imponerande resa med Ramudden.

Till reportaget

A caring force for a safer world

Sen 2020 ingår vi i den stora koncernen Ramudden Global - världens största specialist inom tillfälliga trafik- och säkerhetslösningar. Ramudden Global finns idag i 11 länder och har över 4.500 medarbetare.

Ramudden Global

Ramudden genom åren

2005-2023

 • 2005

  Ramudden grundas i Valbo i samband med att dåvarande Vägverket lanserar nollvisionen som norm för arbete på svenska vägar.

 • 2009

  Tar steget utanför Sveriges gränser och etablerar vår första verksamhet i Norge.

 • 2012

  Nästa grannland som vi öppnar i blir Finland.

 • 2014

  IK Investment Partners förvärvar aktiemajoriteten i Ramudden.

 • 2016

  Etablerar oss i ytterligare ett östligt grannland och öppnar i Estland.

 • 2016

  Passerar 500 miljoner kronor i omsättning, 200 medarbetare och 2 000 kunder.

 • 2017

  Triton Fund IV (Triton) förvärvar majoriteten av aktierna i Ramudden från IK Investment Partners.

 • 2018

  Chevron Traffic Management, Storbritanniens största leverantör av arbetssäkerhetstjänster längs vägar, förvärvas.

 • 2019

  Tre viktiga milstolpar passeras: fler än 600 heltidsanställda, första året med över en miljard i omsättning och över 5 000 unika kunder i Sverige, Norge, Finland och Estland.

 • 2020

  AVS, Fero och Ramudden /Chevron får gemensamt ägarbolag.

 • 2021

  Tar steget över Atlanten och etablerar oss i Kanada.

 • 2022

  Öppnar verksamhet i Danmark

 • 2023

  Förvärv av sju bolag - Veidrift i Norge, Roads i Danmark, Jade Infra i Finland, Worxsafe, Wopio & Smartprotect Nordic i Sverige.