Tillsammans bygger vi Ramuddenandan

Vår interna friskvårdssatsning Passion For Health är en satsning för bättre hälsa, mer glädje och motivation i jobbet.

Passion For Health - vårt sätt att göra det roligare att gå till jobbet.

Vårt friskvårdsprogram startades 2016 för bättre hälsa och mer glädje i livet. Vi vill uppmuntra till att träna regelbundet och långsiktigt. Sedan dess har utbudet inom ramen för programmet utökats och idag kan du som medarbetare på Ramudden Sverige ta del av många olika förmåner inom hälsa, friskvård och fritid.
 
Friskvårdsbidrag
Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag om maximalt 4.000 kr per kalenderår.
 
Företagshälsovård/hälsoundersökning
Alla fast anställda omfattas av vår företagshälsovård där vi vartannat år erbjuder hälsoundersökningar och uppföljning vid behov.
 
Sjukvårdsförsäkring
Alla provanställda och tillsvidareanställda ansluts automatiskt till en sjukvårdsförsäkring. Genom sjukvårdsförsäkringen får du snabbare tillgång till kvalificerad vård. I sjukvårdsförsäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster samt stöd när det gäller rehabilitering, oavsett om det är arbetslivsinriktad eller medicinsk.
 
Blodgivning
Vi vill uppmärksamma blodgivning under säkra former och som anställd har du möjlighet att lämna blod under arbetstid.
 

Hälsofrämjande aktiviteter - Tillsammans bygger vi Ramuddenandan

Att göra saker tillsammans bygger laganda. Därför arrangerar vi årligen ett flertal interna aktiviteter:
 
We+
En lagaktivitet som arrangeras 1-2 gånger per år och som går ut på att öka den regelbundna motionen. Alla kan vara med – på lika villkor, oavsett motionsnivå och där allt registreras i en app. I appen kan man även dela foton, videos och peppa varandra.
 
Veckoutmaning
Projektledare Lina Korsgren (Teamchef i långloppsteamet Team Ramudden Ski) håller i olika typer av aktivitetsutmaningar, livesänder hemmaträningspass och delar med sig av tränings- och må bra tips. 
 
Facebook
Inom Ramudden har vi en sluten facebookgrupp där lägger vi upp kommande event, veckoutmaningar m.m. Som medlem kan du även lägga upp egna bilder och texter för inspiration och pepp.
 
Ergonomi
På vårt intranät publicerar vi ergonomifilmer med tips på enklare styrke- och rörlighetsövningar​​​​​​​ som kan hjälpa till i arbetsvardagen.​​​​​​​
 
Landskampen
Sen 2022 arrangerar vi även vår interna tävling “Landskampen” Detta i samband med de sponsoråtagande vi har med Blink festivalen i Norge i augusti och Stafettvasan i Sverige i mars.
 

 


Marknadsaktiv​​​​​​​iteter med inriktning hälsa och välmående.

Nationellt har Ramudden valt att stötta och vara delaktig i följande hälsofrämjande aktiviteter:

Stafettvasan
Sen 2020 är Ramudden värd för Stafettvasan. En aktivitet som väl passar ihop med vår friskvårdssatsning och som även kan göras tillsammans med kunder. 
 
Team Ramudden Ski
Tillsammans med Lina Korsgren bildades 2018 långloppsteamet Team Ramudden Ski. Teamet är en satsning för att hjälpa yngre talanger att upptäcka långlopp och ta sig fram till den internationella långloppseliten. Off season deltar Teamet på både interna och externa event.

Bianca Salming
Bianca är elitfriidrottare med siktet inställt på OS 2024. Bianca är utbildad PT och kan bistå med  träning- och kosttips.
 

Har du frågor kring vårt friskvårdsarbete?

Hör av dig till marknad@ramudden.se 

 

.