Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

Bortom företagsväggarna

För Ramudden är det viktigt att bidra till ett hållbart samhälle även utanför avspärrningarna och de trafikerade miljöerna. Bara i Sverige stöttar vi ett 100-tal olika initiativ genom sponsring och engagemang, både lokalt och nationellt. Även i våra övriga länder finns Ramudden med som partner och möjliggörare för en rad olika samhällsinitiativ.

En del av Ramuddens strategi, handlar om att vara aktiv i det lokala samhället och verka i positiva sammanhang. Nationellt har vi valt att stötta och vara delaktiga i bland annat:

gladahudik_img1.jpg

Glada Hudikteatern - Filmen Catwalk

Vad har en teatergrupp med funktionsnedsatta skådespelare från Hudiksvall gemensamt med ett företag som Ramudden? Rätt mycket faktiskt. Den röda tråden stavas viljan att se, uppmuntra och tro på varje individ. Dessutom delar organisationerna övertygelsen om att ett samhälle som tillåter och tillvaratar olikheter också blir mer produktivt.

> Läs mer om samarbetet
> gladahudik.se
> Catwalk - gladahudik.sestafettvasan.jpg
Foto: Vasasloppet

Stafettvasan

Inför säsongen 2020 gick Ramudden in som värd för Stafettvasan, det populära skidloppet där ett femmannalag delar på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi har i och med detta samarbete skapat en unik plattform att synkronisera vår interna friskvårdssatsning, Passion for Health, med vårt eget Ramudden skidteam, våra kunder och våra anställda. Vasaloppet är ett genuint varumärke som är grundat i värderingar som väl stämmer överens med de vi har på Ramudden.

> Läs tidigare pressmeddelande "Ramudden värd för populära Stafettvasan"
> vasaloppet.seblodomloppet_img2.jpg

Blodomloppet

Ramudden är stolt partner till den ideella föreningen Blodomloppet. Detta eftersom vi vill uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Förutom att fysiskt delta i själva blodomloppen, får medarberna även lämna blod på arbetstid. 

> blodomloppet.sepfh_lina.jpg

Team Ramudden Ski

Tillsammans med Lina Korsgren bildades 2018 vårt eget långloppsteam: Team Ramudden Ski. En satsning där unga talanger ska få möjligheten att utvecklas till framtida Vasaloppssegrare och segrarinnor. Förutom satsningen på nästa generations skidåkare är teamet även en del av vår interna friskvårdssatsning Passion For Health.

> Team Ramudden på Facebook
> Team Ramudden på Instagramdaniel_reden.jpg

Daniel Redén

Liksom Ramuddens Ski Teamsatsning är även samarbetet med Daniel Redén uppbyggt runt- och för ungdomar. En satsning som även harmoniserar med Svensk Travsports strategiarbete "Pegasus" som under 2020-21 kommer fokusera på just ungdomar och bredd. I Daniel Redén har vi en tränare som vilar på liknande värdegrund som vi gör, som brinner för sin sport och som vill göra skillnad.

> Läs tidigare pressmeddelande: "Daniel Redén och Ramudden i unik ungdomssatsning"rapatac_sandviken.jpg

Rapatac

Rapatacs verksamhet bygger på samverkan – tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi skapa ett levande samhälle för våra barn och unga. På Ramudden vill vi samverka med dem som delar samma värderingar som vi gör. Därför stöttar vi Rapatac i deras viktiga arbete med att ge barn goda förutsättningar till en trygg och meningsfull uppväxt.

> rapatac.se


barncancerfonden.png

Barncancerfonden

Barn och cancer hör inte ihop. Vi är stolta över att stötta Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete och inför varje jul bidrar vi med en gåva. Se diplom

> Barncancerfonden - var med och bidra


varldens_barn_img.png

Världens Barn

I en tid då alla borde ha rätt till hälsa, skola och trygghet, lever ändå många barn i utsatthet. När något händer är det alltid barnen som drabbas först och värst. Vi på Ramudden vill vara med och bidra och göra skillnad och har därför valt att bli ”Företagsvän” till Världens Barn.

> Världens BarnRamudden är djupt engagerade i arbetet med att skapa säkrare arbetsplatser utmed vägar, järnvägar och vid byggarbetsplatser. 

Här några av de branschrelaterade initiativ som vi är involverade i: