Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

Hos Glada Hudik står människan i centrum

Det samhälle som tillåter olikheter kommer att blomstra mest. Just det synsättet präglar Ramuddens engagemang i Glada Hudikteatern, ett utbyte som ger vinster åt båda hållen.

gladahudik_img2.jpg
Foto: Glada Hudik

Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS (lag om stöd och service) som arbetar för att skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. Ramuddens samarbete med Glada Hudik har pågått i flera år, samtidigt som teatergruppen gått från klarhet till klarhet med populära föreställningar som Elvis och Trollkarlen från Oz, filmen Catwalk m.m

För Glada Hudik medför näringslivets engagemang en möjlighet att ständigt kunna höja ribban för verksamheten. Det handlar inte bara om ekonomiska medel; lika angeläget är själva utbytet med en annan typ av organisation.

– Det är genom korsbefruktning vi kan förändra synsättet på människor, säger teaterns verksamhetsledare och grundare Pär Johansson. Om vi ska nå ett samhälle med mångfald, måste det också visas i samverkan mellan kultur, näringsliv och organisationer.

Pär Johansson menar att inblick i en annan typ av verksamhet bäddar för oväntade möten som i sin tur föder nya insikter. Kanske går det att så ett frö till förändring och att vända fördomar till förståelse. Men det är viktigt att engagemanget är äkta; det ska handla om att göra snarare än om att teoretisera.

Också för Ramudden är fördelarna tydliga. Inom Ramudden är de mjuka värdena, Ramuddenandan, en bärande tanke. Det betyder bland annat att medarbetarna ska känna sig sedda och kunna gå med stolthet till jobbet varje dag. Samtidigt är de mjuka värdena betydelsefulla också utanför företaget.

– Det är viktigt att vara en del av och bidra till samhället vi lever i. Arbetet med Glada Hudik visar att ingenting är omöjligt, ett synsätt vi vill inspireras av och sprida både internt och externt, säger Hans-Olov Blom, Koncern VD Ramudden

> Tillbaka