Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

TA-konsult

Elida Carlsson, TA-konsult Veddesta

- Jag började på Ramudden 2017 som TA-plansritare, numera TA-konsult. För mig har Ramudden alltid varit ett företag jag velat arbeta för. Som student var jag flaggvakt hos en underentreprenör till Ramudden och jag minns hur fascinerad jag var av hur mycket kunskap och kamratskap som fanns inom företaget. Så redan från starten av mitt yrkesliv har jag varit i kontakt med Ramudden. När jag efter några år sen fick anställning var Ramudden i en expanderingsfas och jag fick snabbt möjligheten att växa inom mitt område. Detta gjorde att jag redan från start fick lära mig att bli självständig och hantera och prioritera mina jobb och kunder på bästa sätt. 

elida_img1.jpg

- Som TA-konsult på Ramudden arbetar man mycket med problemlösning, att möta kundens behov men även att anpassa deras arbetsplats till de krav och regler som ställs. Många gånger träffar jag kunden ute på plats för att gå igenom vad de ska utföra för arbete. Det kan vara allt från små schakter till större ombyggnationer/projekt. Utifrån det ritar jag sen upp en TA-plan (Trafikanordningsplan) efter deras behov och ser till att de kan känna sig trygga och säkra på sin arbetsplats.

Jag hanterar även många frågor som kommer in via telefon och mail. Det kan vara allt från råd om vilken barriär som är bäst i olika trafikmiljöer till vilka krav som gäller i respektive kommun.

Jag har gått ett flertal utbildningar inom arbete på väg (APV, SIK Certifiering, APV praktik i montering av längsgående skyddsanordningar, Certifiering APV 2.2 m.fl) vilket gett mig kunskap hur man ska hitta och tolka det som skrivs i beslut och kravställningar. Mycket har jag även lärt mig av mina kollegor och även av trafikingenjörerna. Att diskutera olika lösningar med personer gör att man ser lösningar ur olika synvinklar vilket oftast leder till en bra och säker arbetsplats. 

Det roligaste med mitt jobb är att träffa nya människor, att kunna ställa upp och hjälpa till med frågeställningar som verkligen är viktiga. Att hitta ”nya” problem att gräva i för att få ut information är en av mina favoritsysselsättningar. När jag gör det så vet jag att jag lär mig någonting nytt och som jag i min tur kan dela vidare.

Ramudden som arbetsgivare har gett mig möjligheten att växa, skaffa erfarenhet och testa på nya saker. Jag vet att om jag behöver stöttning i mitt arbete så finns det alltid någon att vända sig till

 

elida_img2.jpg


> Tillbaka till "Att arbeta på Ramudden"