Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

Depåmedarbetare

Mikael "Luva" Hemström, Depåmedarbetare Gävle

- Jag heter Mikael Hemström och jobbar som depåmedarbetare i Gävle. Att jag hamnade på Ramudden var egentligen bara en tillfällighet. Jag jobbade som lastbilschaufför på ett åkeriet då jag fick frågan av en bekant på Ramudden om jag kunde tänka mig jobba lite extra med att köra TMA. Detta var 2009, och jag är fortfarande kvar!


luva_img1.jpg

- Att jobba som depåmedarbetare betyder att ingen dag är den andra lik. Jag kör TMA, lassar- och lossar åt kunder som besöker depån, gör avstängningar ute hos kunder, textar skyltar med mera. Sen måste även allt material som kommer tillbaka från jobb tas om hand, gås igenom, servas, repareras och tvättas.
Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa kunderna att lösa deras problem och få dem nöjda. Sen är det ett fritt och varierande jobb och jag får träffa många nya människor som berikar mig vardag. Jag försöker dessutom alltid se till att det finns tid för ett skratt med såväl kunder som kollegor.

- När jag började var Ramudden fortfarande en liten lokal aktör med drygt 15 anställda och jag utgick från vår dåvarande depå i Valbo strax utanför Gävle. När sen den stora expansionen tog fart mellan 2013-2018 fick jag chansen att hoppa in och jobba både i Stockholm, Göteborg och Malmö i olika omgångar.
Arbetsuppgifterna kan variera något mellan depåerna beroende på storlek. På ”mindre” depåer hamnar mer av ansvaret direkt på individen då man rycker in och hjälper till med det mesta, medans man på större depåer är mer specialist inom ett specifikt arbetsområde. Men oavsett vart i landet jag än varit och jobbat har alltid teamkänslan varit den samma. Alla gör verkligen allt för att hjälpa våra kunder och ge dem den högsta servicen och alla gör sitt yttersta för Ramudden som företag. För mig är det just detta som är Ramuddenandan och jag vågar nog påstå att jag pratar för oss alla när jag säger att Hans-Olov (Ramuddens grundare och idag koncern vd) är en enorm inspiration och pådrivare för oss.

För mig är det en självklarhet att "hjälpa" och jag vet att alla Ramuddare gör samma sak om liknande situationer uppstår, stora som små.


- Och apropå ”att hjälpa” vill jag även passa på att dela med mig av en historia som värmer lite extra i mitt Ramudden-hjärta.
Det här var några år sen när jag var på väg hem från ett jobb när jag passade en bil som stod längs kanten av en motorväg. När jag såg att det satt en hel familj i bilen vände jag genast om och ställde mig bakom dem i min TMA-bil och pilade ut trafiken tills bärgaren kom. Efter några dagar kom sen detta brev. För mig är det en självklarhet att "hjälpa" och jag vet att alla Ramuddare gör samma sak om liknande situationer uppstår, stora som små.luva_mikael__img2.png

> Tillbaka till "Att arbeta på Ramudden"