Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer
0

Passion for Health

På Ramudden har vi en intern friskvårdssatsning som vi kallar Passion for Health - ett projekt som startades 2016 för bättre hälsa och glädje och för att uppmuntra till att träna regelbundet och långsiktigt. Sedan dess har innehållet i PFH-portföljen fyllts på och idag kan du som medarbetare på Ramudden Sverige ta del av fler förmåner inom hälsa, friskvård och fritid.

Friskvårdsbidrag
Alla anställda har rätt till friskvårdsbidrag om maximalt 2.000 kr per kalenderår.

Företagshälsovård/hälsoundersökning
Alla fast anställda omfattas av vår företagshälsovård där vi vartannat år erbjuder hälsoundersökningar och uppföljning vid behov.

Sjukvårdsförsäkring
Alla provanställda och tillsvidareanställda ansluts automatiskt till en sjukvårdsförsäkring. Genom sjukvårdsförsäkringen får du snabbare tillgång till kvalificerad vård. I sjukvårdsförsäkringen ingår även hälsofrämjande tjänster samt stöd när det gäller rehabilitering, oavsett om det är arbetslivsinriktad eller medicinsk.

Blodgivning
Ramudden är partner till Blodomloppet, och tillsammans har vi för avsikt att erbjuda en upplevelse som både kan främja hälsa på arbetsplatsen och uppmärksamma blodgivning under säkra former. Som ett led i detta så har du som anställd möjlighet att lämna blod under arbetstid.


 
pfh-1.jpg
 

Hälsofrämjande aktiviteter - Tillsammans bygger vi Ramuddenandan

Att göra saker tillsammans bygger laganda. Därför arrangerar vi årligen ett flertal interna aktiviteter:
 

We+
En lagaktivitet som arrangeras 1-2 gånger per år och som går ut på att öka den regelbundna motionen. Alla kan vara med – på lika villkor, oavsett motionsnivå och där allt registreras i en app. I appen kan man även dela foton, videos och peppa varandra.

Veckoutmaning
Projektledare Lina Korsgren (som även är professionell skidåkare i långloppsteamet Team Ramudden Ski) håller i olika typer av aktivitetsutmaningar, livesänder hemmaträningspass på Ramuddens instagram samt delar med sig av tränings- och må bra tips. 

Facebook
Inom Ramudden har vi en sluten facebookgrupp där lägger vi upp kommande event, veckoutmaningar m.m. Som medlem kan du även lägga upp egna bilder och texter för inspiration och pepp.

Ergonomi
På vårt intranätet publicerar vi ergonomifilmer med tips på enklare styrke- och rörlighetsövningar​​​​​​​ som kan hjälpa till i arbetsvardagen.​​​​​​​


 

pfh-3.jpg


Marknadsaktiv​​​​​​​iteter med inriktning hälsa och välmående.

Nationellt har Ramudden valt att stötta och vara delaktig i följande hälsofrämjande aktiviteter:


Stafettvasan
Sen 2020 är Ramudden värd för Stafettvasan. En aktivitet som väl passar ihop med vår friskvårdssatsning och som även kan göras tillsammans med kunder. 

Blodomloppet på distans
Blodomloppet står för blodgivning, hälsa och gemenskap vilket även är tre viktiga delar för oss på Ramudden. Framför allt vill vi uppmärksamma blodgivningen men även kunna vara med och bidra till "säkra lopp" i och med distansloppens uppkomst. En aktivitet för både anställda och kunder. 

En Svensk Klassiker
Ramudden är från och med 2021 partner till En Svensk Klassiker där vi kan erbjuda anställda och kunder att delta i "Ramuddenklassikern".

Team Ramudden Ski
Tillsammans med Lina Korsgren bildades 2018 långloppsteamet Team Ramudden Ski. Teamet är en satsning för att hjälpa yngre talanger att upptäcka långlopp och ta sig fram till den internationella långloppseliten. Off season deltar Teamet på både interna- och externa event.

Ladda ned vår folder Passion for Health

 

pfh_img1.png