Nyhet

SVEA

SVEA är sen tidigare krocktestad enligt standard SS-EN 1317-2 i kapacitetsklass T2 och T3. Nu kan vi presentera ytterligare ett test som visar att SVEA också är godkänd i kapacitetsklass N2 och även i kombination med tillbehören SoundPanel och Toppnät.

SVEA står för: Safe - Versatile - Engineered - Advanced
Under andra halvan av 2021 lanserade vi vår nya flexibla barriär SVEA WXS 2,85. SVEA är en temporär skyddsbarriär i betong med en ram av stål anpassad för tuffa trafikmiljöer.
 
Den patenterade kopplingen möjliggör ett snabbt och säkert montage. Utöver detta har SVEA en kort uppställningslängd och behöver inte förankras i marken vilket gjort att barriären har blivit ett naturligt förstahandsval hos många av våra kunder.
 
 

 

Tomas Lundqvist, produktchef på Ramudden:

- Vi är självklart mycket nöjda med testresultatet i kapacitetklass N2 där SVEA både med och utan SoundPanel nu är krocktestad och godkänd samt CE-certifierad.
SVEA ger möjlighet till en kort uppställningslängd, ett enkelt montage samt möjlighet till påbyggnad av SoundPanel vilket bland annat ger ett skydd på en total höjd om 3,3 meter. 
Med den här barriärlösningen kan vi nu erbjuda ett stort antal olika varianter för säkrare arbetsmiljöer i både stadsmiljö och på Trafikverkets vägnät.
 

Klassning barriär:

Kapacitetsklass T2 Kapacitetsklass T3 Kapacitetsklass N2
Arbetsbredd W2 (W</= 0,8) Arbetsbredd W3 (W</= 1,0) Arbetsbredd W5 (W</= 1,7)
Min installationslängd 22,8 m.  Min installationslängd 28,5 m.  Min installationslängd 34,2 m. 


Klassning med tillbehör SoundPanel & Toppnät:

Kapacitetsklass N2
Arbetsbredd W4 (W</= 1,3)
Min installationslängd 34,2 m. 

 

Mer om SVEA: