Nyhet

Utökad satsning på travsporten

Ramudden utökar sin satsning på travsporten genom samarbete med Magnus A Djuse - Sveriges segerrikaste kusk de två senaste åren. Magnus gjorde debut i sin nya dress på Solvalla under V86 tävlingarna i veckan.

Foto: Lars Jakobsson, TR Media
 
- Magnus är en väldigt bra representant för Ramudden, precis som hans bror Mats och Daniel Redén. Team Ramudden har en väldigt stark travuppställning, säger Hans-Olov Blom, koncernchef i Ramudden Global.
 
Magnus A Djuse är 23-åringen som varje år sedan debuten som 16-åring, förbättrat sina siffror varje år. Han har valts till årets kusk i Sverige 2022 och systematiskt slagit rekord efter rekord i att vara yngst vid olika milstolpar. I juli 2023 nådde han 1000 segrar vid en ålder av 23 år, två månader och 26 dagar. Detta drygt tre år före den tidigare rekordinnehavaren Björn Goop. Senare under 2023 blev Magnus storebror Mats E Djuse näst yngst att nå samma milstolpe. Under 2023 var Magnus och Mats etta och tvåa i den allsvenska körsvensligan. 
 
- Med Daniel Redén sedan 2019, Mats E Djuse sedan 2022 och nu Magnus A Djuse har vi en synnerligen stark trio att dels hålla på, men också ha som starka ambassadörer för oss inom travsporten. Ramudden och travsporten har flera kopplingar då många av våra kunder verkligen gillar trav och gillar att träffas på travbanorna, säger Hans-Olov Blom.
 
Daniel Redén och Mats Djuse tävlar i svenska Ramuddens färger. Magnus kommer att tävla i Ramudden Globals färger.
 
team ramudden.jpg
Mats E Djuse, Magnus A Djuse, Daniel Redén. Foto: Lars Jakobsson, TR Media
 
- Vår koncern har växt mycket de senaste åren och finns på många fler ställen i världen. Magnus blir en symbol för det. Inom Ramudden har vi under flera år prioriterat sport där travsporten är en. Magnus har en internationell karriär framför sig och vi är glada att nu få vara en del av den.
 
För Magnus och travpubliken blir det en förändring även om färgerna han kommer tävla i inte är helt olika vad travintresserade vant sig vid.
 
- Jag är väldigt stolt över att få tävla i Ramuddens färger och min målsättning är att fortsätta ta hand om förstaplatsen i den allsvenska körsvensligan. Det har gått fort för mig, men jag utvecklas fortarande och hoppas att jag kan nå ännu högre höjder, säger Magnus.
 

För mer information:

Niklas Trieb, marknadschef Ramudden
niklas.trieb@ramudden.se 
Tfn. 070-993 84 66