Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Nyhet

Ramudden förlänger sponsoravtalet med Team Ramudden

Tillsammans med Lina Korsgren bildades 2018 långloppsteamet Team Ramudden Ski. Teamet är en satsning för att hjälpa yngre talanger att upptäcka långlopp och ta sig fram till den internationella långloppseliten. Förutom satsningen på nästa generations skidåkare är teamet även en del av Ramuddens interna friskvårdssatsning Passion For Health. Nu förlängs alltså avtalet i ytterligare två säsonger.

- Skidteamet har blivit en naturlig del av Ramudden och åkarna skapar engagemang med sin närvaro. Därför känns det självklart att fortsätta vårt samarbete, säger Peter Stridsberg Sverigechef Ramudden.

Teamets förmåga att sätta tydliga mål och förädla unga talanger till ett vinnande lag har inspirerat oss på Ramudden och det är något vi själva tar med oss i företagets fortsatta utveckling. Som en följd av teamets tillkomst har Ramudden även sen 2020 gått in som värd till Stafettvasan. Vi har i och med detta samarbete skapat en unik plattform att synkronisera Ramuddens interna friskvårdssatsning med vårt skidteam och våra kunder. Vi har även tagit fram en skidkollektion i samma stil som teamet, allt för att förstärka ”vi-känslan” mellan personal, kunder och team.
 
- Vi ska fortsätta arbeta i samma anda som vi har gjort de senaste två åren säger teamets chef Gustaf Korsgren. Vi har sedan vi startade teamet arbetat med ”mjuka värden”, vi tror på att alla åkare vågar vara sig själva och känna att teamet är en trygg plats. Är åkaren trygg vågar den också prestera, vilket visade sig tydligt under den gångna vintern.
 
Ny för i år är Herman Paus som skrivit på för två år med teamet. Han blir teamets första norska åkare och vi kan nu koppla ihop Herman och teamet med Ramudden i Norge. Herman är bara 20 år men har redan deltagit i flera Visma Ski Classics lopp, med goda resultat. Vi är spända och förväntansfulla över att få stötta och supporta Hermans resa mot att nå den absoluta toppen i långloppscupen.
 
Efter två tillsamman med teamet fick Max Novak sitt stora genombrott under föregående säsong. Max hade många fina topp fem- och topp tio placeringar och vann dessutom den rosa ungdomströjan.
- Att Ramudden satsar långsiktigt ger mig som åkare en trygghet och vidare förutsättning att helhjärtat kunna fokusera på mina högst ställda mål, säger Max om förlängningen av avtalet.
 
Lina Korsgren är teamets äldsta och mest rutinerade åkare med bl.a. två Vasaloppssegrar, 2018 och 2020.
- Jag är full av förväntan, både för min egen del men även för teamet som helhet. Jag vill vinna Vasaloppet ännu en gång och det är vad jag jobbar för varje dag. Ramudden har fått en speciell plats i mitt liv på många sätt. Utan företagets support och goda sponsorskap hade min vardag inte varit lika rolig och betydelsefull. Jag får göra det jag tycker bäst om d.v.s. åka skidor snabbt, ge unga åkare förutsättningar att nå toppen i långlopp samtidigt som jag har ett tätt samarbete med företaget för att utveckla deras friskvårdssatsning Passion For Health.
 
- Resultatmålen för kommande säsonger kommer vara att försvara den rosa ungdomströjan på både dam och herrsidan. Vi siktar på att bli topp tre i lagtävlingen redan till kommande säsong. Självklart kommer vi jobba hårt för fler Vasaloppssegrar och målet är att lyckas skapa både en dam och herrvinnare avslutar Gustaf Korsgren.
 
För mer information:
Lina Korsgren, Team Ramudden, teamlinakorsgren@gmail.com 
Gustaf Korsgren, Team Ramudden, gustaf.korsgren@gmail.com 
Sten Bramwall, Marknadschef Ramudden, sten.bramwall@ramudden.se 
Foto: Magnus Östh, Visma Ski Classics
 
team ramudden2.jpg
 
team ramudden3.jpg
 
team ramudden4.jpg
 
team ramudden5.jpg