Vi på Ramudden använder cookies på vår hemsida. Genom att använda och besöka vår webplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Nyhet

Daniel Redén och Ramudden i unik ungdomssatsning

I fjol blev han årets travtränare i Sverige. I år har han minst tre hästar med i Elitloppet. Dessutom – mitt under brinnande förberedelser för den stora helgen: nu avslöjar Stall Zets Daniel Redén en unik ungdomssatsning tillsammans med hans nya samarbetspartner - Ramudden.

Tre elitloppshästar i Double Exposure, Heavy Sound och Propulsion, tre elitloppskuskar i Erik Adielsson, Kenneth Haugstad och Örjan Kihlström, tre elitloppsskötare i Jenny Sundin, Isabell Eriksson och Ellinor Wennebring - och en tränare som coachar hela gänget.

Daniel Redén samlade hela teamet en dryg vecka före årets stora slag – Elitloppet. Under onsdagens presslunch hemma på Stall Zets Furuby Gård avslöjade också Daniel Redén att han i samarbete med Ramudden - som är ledande i Norden gällande arbetsplatssäkerhet kring vägarbeten - gör en långsiktig ungdomssatsning för den svenska travsporten.
Åtta ungdomar per år i åldrarna 15-20 år kommer att få chansen att under fem dagar vardera få möjlighet att närstudera Daniels träningsfilosofi, få ovärderliga råd och dessutom får de Daniel Redén som mentor.
 
- Jag föddes inte in i det här, men jag fick ett brinnande intresse och fick tack vare att jag cyklade till Stefan Melander chansen att tidigt få inblick hos en världstränare. Jag älskar travsporten och vill verkligen hitta vägar för att ge tillbaka till sporten. Det här hoppas och tror jag är en sådan väg, säger Daniel Redén.
 
- I Daniel Redén har vi en tränare som vilar på liknande värdegrund som vi gör. I alla samarbeten vi går in i så vill vi försöka göra skillnad för den sporten eller den branschen. Travsporten är rätt använd på många sätt en sport som gör skillnad och Daniel Redén är en person som vill samma saker som vi vill, säger Hans-Olov Blom, grundare och vd för Ramudden.

De ungdomar som kommer att väljas ut för den här unika möjligheten är inte baserat på vem som är mest framgångsrik, utan vem som vill mest.
 
- För mig är travsporten så mycket större än egna framgångar. Det är bara jag som exakt vet vad sporten har gett mig, men för att vara kortfattad: travsporten har gett mig allt. Vi behöver göra saker som gör att ungdomar hittar in till travsporten och det här är förhoppningsvis ett sätt som stimulerar fler ungdomar att satsa på travet. Svensk Travsports strategiarbete Pegasus handlar om att alla måste hjälpas åt. Det här är mitt och Ramuddens sätt, säger Daniel Redén.
 
- Självklart är det otroligt roligt att Daniel har tre inbjudna hästar till Elitloppet just nu, men det är långsiktigt som det här samarbetet kan och ska göra skillnad. Vi håller alla tummar nästa helg, eller det gör vi redan i helgen när Daniel kan kvala in Sorbet till Elitloppet i Gävle, Ramuddens födelseort.
Tänk om han har en fjärdedel av fältet, säger Hans-Olov Blom.
 
För mer information gällande Ramudden och Redéns ungdomssatsning:
Daniel Redén – 070-5764702
Hans-Olov Blom, vd Ramudden – 070-3786200
Johan Lindberg, konsult – 070-3973500