Team Ramudden

Brevhälsningar från Lina Korsgren

Hej alla medarbetare på Ramudden!

Ramudden sponsrar Lina Korsgren

Mitt namn är Lina Korsgren, jag är 30 år gammal, ursprungligen dalkulla men bor sedan fem år tillbaka i Jämtland och Åre. Jag är professionell elitskidåkare med inriktning på långlopp, de senaste säsongerna har jag tävlat i långloppscupen, Visma Ski Classics som består av elva deltävlingar där bland annat Vasaloppet, Marcialonga, Birkebeinerrennet och Engadin Skimarathon ingår. Tävlingarna sträcker sig mellan 40-90kilometer.

Vasaloppet

2018 vann jag Vasaloppet och det vill jag göra igen! Tillsammans med Ramudden har vi kommande säsong skapat, Team Ramudden. Det är vårt gemensamma långloppsteam som kommer att representera företagets färger ute i Norden och Europa under Visma Ski Classics.

Med mig i spets kommer vi hjälpa yngre talanger att upptäcka långlopp och ta sig fram till den internationella långloppseliten. Våra yngre talanger är idag Jenny Larsson, Olle Jonsson och Johan Persson. Flera åkare kommer att provåka för teamet, helst skulle det vara roligt om någon ny åkare kommer från andra ”Ramudden länder”, Norge, Finland eller Estland då Ramudden även verkar i dessa länder.

Visma Ski Classics

Teamet är peppade inför årets första Visma Ski Classics tävling som går av stapeln 28nov i Livigno Italien. Håll tummarna för oss så ses vi i tv:rutan!


Livigno

Här kommer en kort uppdatering från Team Ramudden som har varit och tävlat de första deltävlingarna i Visma SkiClassics i de Italienska bergen i Livigno.

Vilken premiärhelg vi fick vara med om i de nya fina Ramuddendressarna! Det började med att vi körde en ”Pro Team Prologue” 15 kilometer i fredags. Till denna tävling fick vi förstärkning i sista sekund i form av Anna och Emil Haag Jönsson som flög ner och anslöt sig till teamet. Teamet ställde därför upp med tre tjejer och tre killar på fredagens tävling. Killarna la grunden för resultatet som tjejerna skulle ta sig an i en jaktstart. Av drygt trettio lag gled Team Ramudden in på en fin nionde plats i lagtävlingen.

Under lördagen knöt Anna och Emil på sig nummerlapparna igen och begav sig ut i spåret för att delta i La Sgambeda, 30kilometer fristil. Både Anna och Emil susade fram i den gnistrande solen mellan de vita bergen. Anna drog det längsta stråt och stod för teamets första seger i damklassen! Grattis Anna!

I söndags var det många nerver innan start, både hos åkarna och vallarna. Skulle det utlovade snöfallet invänta tävlingarnas slut eller skulle det börja snöa under damerna och herrarnas lopp? Vi klarade oss från det värsta snöfallet och vallachefen Gustaf Korsgren hade gjort ett superjobb med åkarnas skidor. Alla åkarna berömde skidorna efter målgång och upplevde att de hade haft betydligt bättre glid under fötterna än många av deras konkurrenter. Hur gick det i söndagenslopp då? Jo, det gick bra!! Lina slutade på en 6:e plats och Jenny slutade på en fin 9:e plats i hennes första långlopp, Jenny tog även den ”rosa tröjan” och leder nu ungdomsklassen inför nästa tävling. Killarna levererade även dom, både Olle och Johan tog en hel hög med sprintpoäng vid de två spurtpriserna i början av loppet och Olle är nu i delad ledning i sprintcupen. Båda killarna fick en ”höghöjdssmäll” efter spurterna och det var trötta killar som gled in i mål tillslut.

Vi sammanfattar denna premiärhelg med ett fyrverkeri av positiva händelser! Teamkänslan, glädjen och viljan att anta utmaningar finns verkligen i detta team!

Tack alla som har följt oss, vi har känt hejaropen från er på Ramudden enda ner till Italien!

Nu laddar vi för nästa tävling i Seefeld den 12 januari, till dess så ses och hörs vi på våra sociala kanaler, Instagram och Facebook där vi heter @teamramudden.