Kundportal

|

Välj språk:

SE FI NO EE

Ramudden AB, allt inom trafikanordningar, när och där det behövs

Bygglovs Matte Karlsson – pratar säkerhet med Ramudden i Almedalen

Mats Karlsson i TV4:s program Bygglov, som vid sidan av programmet driver egen byggfirma, tävlar i Porsche och tillsammans med Ramudden pratar säkerhet i Almedalen.

Vad kommer du att tala om?

– Hur man ska öka säkerheten på byggarbetsplatsen, och framför allt hela arbetsmiljöbiten. Allt handlar inte bara om att få en tegelsten på foten, utan också om logistiken, stölder och olika föreskrifter och regler som kan vara svårt att hinna ha koll på. Många mindre byggherrar vill ha hjälp med det här för att kunna ägna sig åt byggandet, och kan man jobba förebyggande med att förbättra arbetsmiljön så är det bra.

Vilka är de vanligaste problemen?

Hur man skyddar vanliga Svenssons som passerar arbetsplatsen, eller att man förbiser att söka de tillstånd som behövs. Har man glömt att ordna varningsskyltar eller avspärrningar och något händer så kan man sitta pyrt till. Oftast beror slarvet på okunskap, man har inte planerat för det. Och när det väl händer något så har man inte tid att lösa det eftersom problemet ligger utanför både tidsplan och budget.

Vad behöver man tänka på?

– Framför allt att veta vad man ska göra, och då kan man ringa Ramudden och låta dem hjälpa till med en helhetslösning. Att själv sätta sig in i alla regler och föreskrifter tar mycket tid, så det kan vara smart är att få släppa den biten. Det är precis som att ta in en elektriker till elen och Ramudden till tillstånd och logistik. Hur det än är så handlar det inte om någon Rocket Science. Men kan du inte det här och måste börja sätta dig in i regler och lagar så är det bättre att lägga den tiden på det man är bra på. Tar det mig en dag att sätta mig in i en det här så tar det Ramudden en timme. Och ju effektivare man är, desto mer kostnadseffektivt blir det ut mot kunderna.

Vad gör du när du inte pratar säkerhet i Almedalen?

– Då spelar jag in nya avsnitt av Bygglov, driver byggfirma, tävlar i Porsche Carrera Cup och sysslar en hel del med event. Det roligaste när vi har våra fyra inspelningsdagar är att det är ett helt nytt äventyr varenda gång. Det är alltid omväxlande projekt och vi uppfyller ett faktiskt behov, vi gör ju ingenting som inte är berättigat. Att vi sedan får en lycklig familj när vi åker därifrån också är en ren bonus.

Läs mer om vårt program på Almedalen